knjizara.com
Prizrenska bogoslovija : život, misija, doprinos
150 godina od osnivanja (1871-2021), 10 godina od obnove rada u Prizrenu (2011-2021)

Prizrenska bogoslovija : život, misija, doprinos
990 din
U korpu

Povodom velikog jubileja – 150 godina od osnivanja Prizrenske bogoslovije i 10 godina od obnove rada u Prizrenu, u saizdavaštvu Eparhije raško-prizrenske, Prizrenske bogoslovije i Kosovskometohijskog odbora Matice srpske objavljen je Zbornik radova „PRIZRENSKA BOGOSLOVIJA: ŽIVOT, MISIJA, DOPRINOS (150 godina od osnivanja 1871–2021 i 10 godina od obnove rada u Prizrenu 2011–2021)”.
Uređivački odbor izdanja čine: episkop raško-prizrenski Teodosije, prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, prof. dr Valentina Pitulić dr Aleksandra Novakov mr Živojin Rakočević, protojerej Dejan Krstić, jeromonah Isidor (Jagodić) i Dejan Ristić. Urednici izdanja: dr Ale

ksandra Novakov, prof. dr Valentina Pitulić i Dejan Ristić. Lektor izdanja je Tatjana Pivnički Drinić, korektor Branislav Karanović. Rezimea radova prevedena su na engleski (Ljiljana Tubić) i ruski jezik (Verica Ševo).
Nadamo se da će radovi sabrani u Zborniku sa jednim novim, interdisciplinarnim naučnim pristupom, dati novo svetlo o radu ove značajne škole, imajući u vidu istorijske prilike u kojima je ostvarivala svoju delatnost. Neka stručni uvid u njen stopedesetogodišnji rad bude smernica novim generacijama u njenom budućem radu, posebno u uslovima u kojima danas ostvaruje svoju duhovnu, prosvetnu i nacionalnu misiju. Publikovanje ove knjige omogućilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpska pravoslavna crkva
Ostali naslovi iz oblasti: Pravoslavlje

Izdavač: Matica srpska; 2021; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 571 str.; 978-86-7946-368-5;