knjizara.com
Priručnik obrazaca za praktičnu primenu Zakona o parničnom postupku

Priručnik obrazaca za praktičnu primenu Zakona o parničnom postupku
rasprodato

Ovo NOVO izdanje sadrži 198 obrazaca za primenu NOVOG ZAKONA O PARNIČNOM POSTUPKU (objavljen u „Službenom glasniku RS“, br. 31/2011 a počinje da se primenjuje od 1.02.20120. godine).
U

nastavku Vam dajemo sadržinu izdanja sa navođenjem broja obrazaca za svaki deo: tužbe (41 obrazac), podnesci (17 obrazaca), rešenja (24 obrasca), isključenje i izuzeće (3 obrasca), vraćanje u pređašnje stanje (3 obrasca), oslobađanje od plaćanja troškova postupka (2 obrasca), postupak za reavanje spornog pravnog pitanja (3 obrasca), prekid i zastajanje u postupku (5 obrazaca), stranke, zastupnici, umešači (9 obrazaca), pozivi (7 obrazaca), obezbeđenje dokaza (2 obrasca), naredbe za održavanje reda (7 obrazaca), zapisnici (15 obrazaca), presude (10 obrazaca), postupak po redovnim pravnim lekovima (9 obrazaca), vanredni pravni lekovi: revizija (5 obrazaca), ponavljanje postupka (7 obrazaca), posebni postupci: postupak u parnicama iz radnih odnosa (4 obrasca), postupak u parnicama zbog smetanja državine (6 obrazaca), izdavanje platnog naloga (11 obrazaca),postupak u parnicama o sporovima male vrednosti (5 obrazaca), postupak u privrednim sporovima (3 obrasca).
Ovaj priručnik obrazaca za praktičnu primenu Zakona o parničnom postupku treba da posluži pravilnijem i kvalitetnijem sastavu pismena u parničnom postupku.
Iako postoji težnja za ujednačavanjem forme u praktičnoj primeni propisa, ipak se ne mogu pružiti a ni preporučiti neki opšti obrasci za sve slučajeve u praksi.
Po uzoru ovih obrazaca, ne isključujući mogućnost da se postave pravilniji obrasci, moći će se formulisati pismena u sličnim slučajevima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Parnični postupak
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Poslovni biro; 2. izdanje, 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 311 str.; 978-86-7889-450-3;