knjizara.com
Principi ekonomije

Nikolas Gregori Mankju (autor)

Principi ekonomije
rasprodato

Svrha ove knjige je da pomogne studentima da nauče osnovne lekcije iz ekonomije i pokaže kako se to znanje može primeniti u svetu u kojem živimo. U tu svrhu sam koristio razna učila koja se konzistentno ponavljaju kroz celu knjigu.

Knjiga je jedna od pet postojećih verzija u kojima se studenti upoznaju s ekonomijom. Ponuđene su različite verzije knjige jer se predavači razlikuju po tome koliko vremena imaju na raspolaganju i po tome koje će teme izabrati.

Principi ekonomije: Ova kompletna verzija knjige sadrži 36 poglavlja. Namenjena je dvosemestralnom uvodnom kursu koji pokriva i mikroekonomiju i makroekonomiju.

&qu

ot;Ekonomija se bavi proučavanjem čovečanstva u svakodnevnom životu." To je napisao Alfred Maršal, veliki ekonomista XIX veka, u svojoj knjizi Principi ekonomije. Mada smo o ekonomiji mnogo naučili od Maršalovog doba, ova definicija ekonomije tačna je danas baš kao i 1890, kad je objavljeno prvo izdanje njegove knjige.

Zašto bi vi, kao student na početku dvadesetprvog veka, trebalo da studirate ekonomiju? Postoje tri razloga. Prvi razlog za studiranje ekonomije je to što će vam ona pomoći da shvatite svet u kojem živite, drugi što će vas ona učiniti pronicljivijim učesnikom u privrednom životu i treći razlog što će vam omogućiti da bolje shvatite mogućnosti i ograničenja ekonomske politike.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Osnovni ekonomski pojmovi
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 3. izdanje, 2013; Broširani povez; latinica; 25 cm; 836 str.; 978-86-403-0909-7;