Postati živa knjiga

elementi autobiografije

Omram Mihael Ajvanhov (autor)

Postati živa knjiga

990 din

U korpu

Ovu knjigu čine elementi Ajvanhovljeve autobiografije, te zanimljivi detalji iz njegovog bogatog duhovnog života. Takođe, u knjizi su preneseni delovi njegovih najzanimljivijih predavanja koje je uglavnom održavao u Francuskoj, tokom njegovog pedesetogodišnjeg duhovnog rada u toj zemlji.
Ajvanhovljeva filozofija uči da svako, bez obzira na to kojoj rasi, religiji, socijalnom staležu pripada, može da uzme učešće u ostvarenju nove ere bratstva i mira na zemlji. Ovo se događa kroz ličnu transformaciju ličnosti, kroz njen rast u savršenstvu i harmoniji sa božanskim svetom. Šta god da se zbiva, ličnost se neizostavno fokusira na što bolje ponašanje na zemlji.

Ajvanhov uči da čovek mora imati visok ideal kako bi postigao bolji život: „Ako imate visok ideal, kao što je, na primer, spustiti Carstvo Božije na zemlju, vi postižete sve što ste želeli, vi imate iskustvo obilja.
Ajvanhov podučava drevnim principima inicijatičke nauke. On opisuje kosmičke zakone koji upravljaju kako univerzumom tako i ljudskim bićem, makrokosmosom i mikrokosmosom, između kojih se konstantno odvijaju promene.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Okultizam
Ostali naslovi iz oblasti: Horoskop

Izdavač: Babun; 2015; Broširani povez; latinica; 22 cm; 279 str.; 978-86-83737-85-7;