knjizara.com
Iza granice straha - toltečki vodič ka slobodi i radosti
učenje don Miguela Ruisa

Mary Carroll Nelson, Migel Angel Ruis (autor)

Iza granice straha - toltečki vodič ka slobodi i radosti
rasprodato

Don Miguel Ruis, lekar i hirurg, iniciran je, kao nagual (osoba koja ima sposobnost da vodi druge kroz svet duhovnosti), u ucitelja namere. Svoju mudrost Ruis crpi iz vizija o Teotihuakanu, u kome se svi duhovni tragaoci, koji su se zaputili tolteckim putem ka slobodi i radosti, oslobadaju stega straha i sticu moc.
Strah je izvor svih negativnih sporazuma koje smo u životu sklopili. On nas udaljava od radosti na koju imamo pravo po rodenju. Kada naucite da posmatrate život i svet oko sebe bez straha i bez potrebe da sudite, shvaticete da ovaj san koji sanjate – stvarnost – može biti što god poželite.

Naucite da oslobodite svoju intuiciju koja ce vas voditi ka istini. Naucite

da je vaša ljubav, a ne ljubav drugih, ono što vas cini srecnim. Ljubav je vaša istina i vaša sloboda. Nemojte nikoga sažaljevati jer to pokazuje nedostatak poštovanja a na kraju vodi u samosažaljenje.
Umesto sažaljenja naucite da saosecate. Saosecanje je kasa osobi koja je pala pomognete da ustane, a onda joj kažete da i sama može da stoji.

Iz knjige cete takode saznati da je znanje poslednja prepreka koju morate da prevazidete. Kada se promenite i postanete ono što jeste, znanje vam više nije potrebno. Morate preci reku znanja ako hocete da transcendirate i nikada se ne vratite na staro.
Ova knjiga ce vas povesti na putovanje kroz san. Konacno odredište je raj na Zemlji.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Tolteci , Šamanizam , Okultizam
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Mono & Manjana; 2005; latinica; 19 cm; 255 str.; 86-84413-93-8;