Omram Mihael Ajvanhov

Omram Mihael Ajvanhov

Omraam Mikhaël Aivanhov (Mihail Ivanov) (31. januar, 1900 - 25. December 1986) bio je bugarski filozof, učitelj, alhemičar, mistik, magus i astrolog. Budući jedan od vodećih učitelja zapadne ezoterije u 20. veku, bio je učenik univerzalnog duhovnog učitelja Petra Danova (Beinsa Douno) osnivača univerzalnog belog bratstva.Mihail Ivanov rođen je u Srpcima (tadašnji vilajet Manastir u Otomanskoj imperiji), u selu nadomak Bitolja, Makedonija, u jednoj bugarskoj porodici. Njegov otac, Ivan Dimitrov, bio je trgovac, a njegova majka, Dolja, bila je religiozna žena, koja je svog sina posvetila Bogu još od njegovog najranijeg detinjstva. Poput većine Bugara koji su živeli u tom regionu Makedonije, i tamo bili preovlađujući etnički element, porodica Mihaila Ivanova bila je prisiljena da napusti svoj dom, budući prognana od strane grčke armije na kraju balkanskih ratova. Na kraju, porodica se smestila u Varni, u Bugarskoj. Kada je imao 17 godina, nakon što je proživeo detinjstvo puno odricanja, on je sreo učitelja Petra Danova (1864-1944), osnivača univerzalnog belog bratstva. Godine 1937. Danov mu je poverio misiju da širi njegovo učenje u Francuskoj. Tokom narednih 49 godina, on je razvijao učenje univerzalnog belog bratstva, održavši 5000 predavanja.
Ajvanhov je podučavao uglavnom u Francuskoj, a spiritualne centre je zasnovao u Bonfenu, Francuska i u Izgrevu, Bugarska, ali je takođe i dosta putovao, između ostalog u Švajcarsku (spiritualni centar Videlinata), u Kanadu, Sjedinjene američke države, Britaniju i Skandinaviju. Njegovo delo uključuje 44 džepna izdanja i 32 sabrana dela zasnovana na njegovim predavanjima, koja su najpre bila zapisivana, a zatim i snimana na audio i video trake.
Godine 1959. posetio je Indiju, gde se upoznao sa indijskim svecom Nim Karoli Babom, koji mu je dao ime Omram. Od tada je poznat kao Omram Mihael Ajvanhov.
Umro je 25. decembra 1986. godine u Frežiju, Francuska.

Ajvanhovljeva filozofija uči da svako, bez obzira na to kojoj rasi, religiji, socijalnom staležu pripada, može da uzme učešće u ostvarenju nove ere bratstva i mira na zemlji. Ovo se događa kroz ličnu transformaciju ličnost: kroz njen rat u savršenstvu i harmoniji sa božanskim svetom. Šta god da se zbiva, ona se neizostavno fokusira na što bolje ponašanje na zemlji. Ajvanhov uči da, kako bi postigao bolji život, čovek mora imati visok ideal: "Ako imate visok ideal, kao što je, na primer, doneti Carstvo Božije na zemlju, vi postižete sve što ste želeli, vi imate iskustvo obilja.

autor Omram Mihael Ajvanhov

1 naslova [prikazano 1-1]

Postati živa knjiga

Omram Mihael Ajvanhov

Broširani povez, Babun, 2015, ISBN: 978-86-83737-85-7, latinica
Ovu knjigu čine elementi Ajvanhovljeve autobiografije, te zanimljivi detalji iz njegovog bogatog duhovnog života. Takođe, u knjizi su preneseni ...

U korpu 990 din