knjizara.com
Pogrešan trag

Hening Mankel (autor)

Pogrešan trag
rasprodato

Legendarni inspektor Kurt Valander bespomoćni je svedok užasa: mlada devojka se u polju poliva benzinom i tik pred njegovim očima pretvara u buktinju. Duboko uznemiren, pokušava da otkrije njen identitet i motive samospaljivanja. U isto vreme, u leđa bivšeg ministra pravde zariva se sekira i on postaje prva žrtva serijskog ubice koji svojim žrtvama skida skalpove.

Krajnje realistični prikazi istrage, Valanderovog košmara samoispitivanja i pogrešnih tragova, psihološki prodori u jednu tragično poremećenu svest, ali i zahvatanje problema nasilja i slabosti institucija čak i u tako uređenim društvima kao što je švedsko – čine ovaj roman vrhunskim trilerom, ali i romanom koji potragu za ubicom razvija u potragu za odgovorima na neka bolna pitanja savremenog sveta.

Roman Pogrešan trag dobio je 1995. godine nagradu Švedske akademije kriminalističkih pisaca za najbolji švedski kriminalistički roman. Dobitnik je i nagrade Gold Dagger, koju dodeljuje britansko Udruženje pisaca kriminalističkih romana.

„Mankel je jedan od najgenijalnijih kriminalističkih pisaca. Najtoplija preporuka.“
Observer

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Švedska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 446 str.; 978-86-7702-110-8;