knjizara.com
Plišani soliter

Ana Vučković (autor)

Plišani soliter
rasprodato

Glavni junak trece knjige Ane Vuckovic je Beograd. Posredi nije samo njegov savremeni lik, nego i sve ono što su slušali, oblacili, pili i nacin na koji su se zabavljali roditelji današnjih njegovih žitelja.

U romanu Plišani soliter mlada autorka u neformalnoj rekonstrukciji razlicitih razdoblja ide do samog urbanog izvora – do Holivuda. Šta se zaista desilo holivudskoj divi Helen Bop? Koju bizarnu tajnu cuvaju srpski ringišpili i kakve veze ta gvozdena mašinerija ima sa karoserijom mini morisa u kom je izdahnuo Mark Bolan? Zašto glavna junakinja voli sama da šeta nocu gradom i da li ce njena sudbina biti identicna sudbini devojke u komi iz istoimenog singla Smithsa?

Osi

m brojnih likova Beograda i ljubavnih epizoda iz više razlicitih decenija dvadesetog veka, citaoce ce najviše pleniti upravo pop naboj Plišanog solitera, a posebno autenticni opisi sa velikim smislom za detalj, dati iz meke i nežne ženske perspektive, sa mnogo sete za vremenima o kojima još jedino svedoce ploce, filmovi i – knjige.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2007; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 279 str.; 978-86-7436-743-8;