×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Otisci vremena: iz kulturnog letopisa Srba u Kanadi

Katarina Kostić (autor)

Otisci vremena: iz kulturnog letopisa Srba u Kanadi
1122 din
Stara cena: 1320 din
U korpu

Katarina Kostić je aktivni sudionik književne i kulturne scene srpskih i jugoslovenskih iseljenika u Kanadi. I više od toga. Ona je njihov dragoceni hroničar koji je sve to pretočio u dugotrajnije postojanje, u otiske toga vremena... Zabeležila je gotovo svaki pažnje vredan trenutak u minulim danima ispunjenim književnim i umetničkim sadržajima. Svojim prilozima različite forme pravovremeno je punila stranice etničke štampe i periodike, a javljala se i u pisanim medijima u matici.
U njenoj arhivi i pretincima sećanja pohranjena je ogromna građa od koje je sačinjen ovaj izbor, koji nudi javnosti i čitaocima, i tamo i ovde. Obiman materijal

raspoređen je po tematskoj srodnosti a, koliko je bilo moguće, i hronološki.
Katarina Kostić nudi ovu knjigu, svojevrstan letopis srpskog rasejanja u Kanadi, u čijem zalogu je i sam autor, iskreno i svim bićem. Unela je u nju otiske vremena, vidljive i nevidljive, pohranjene u svesti i duši. Ugradila ih u slovo i jezik, ostavila neizbrisivi pisani trag. Među korice obimnog dela smestila je i najveći deo vlastitoga života, sušt svoje biografije. One tamo, u rasejanju, i one ovde, u matici, kojima gotovo podjednako pripada. (iz predgovora dr Mića Cvijetića)


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Svet knjige; 2011; Tvrd povez; ćirilica; 25 cm; 495 str.; 978-86-7396-309-9;