knjizara.com
Muk

Goran Milašinović (autor)

Muk
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Zločin je počeo nevino
Septembar je 2002. Tito Fonda uznemireno iščekuje jedan telefonski poziv koji će potvrditi da je krupna pošiljka iz Srbije pristigla na svoje odredište, u Italiju. Strepi da bi ovog puta njegov ilegalni posao mogao da bude razotkriven.
Za to vreme, Titov poslovni partner Mario Bernardis nudi probranoj klijenteli, u restoranu nadomak Alpa, ekstravagantan jelovnik u duhu starih rimskih gozbi. Daleko od mesta sa koga dolazi glavni sastojak njegovog afrodizijačkog jela, Mario i ne sluti da nešto može da pođe u neželjenom pravcu.
Samo nek

oliko dana pre nego što je pošiljka utovarena u kamion-hladnjaču, na bačkom lovištu se odigrao događaj koji će nerazmrsivo povezati živote nekoliko aktera čije se sudbine inače nikada ne bi ukrstile.
Posle velikog uspeha romana Slučaj Vinča, u kojem se bavio pitanjem humanosti i ljudske solidarnosti, Goran Milašinović je ponovo inspirisan istinitim događajem stvorio napetu priču o niskim strastima sa nesagledivim posledicama.
Zločin protiv čovečanstva se ne zaboravlja. A protiv prirode?

„Svojom tematskom novinom, odnosno pričom o zlodelima modernog čoveka nad prirodom, Muk Gorana Milašinovića predstavlja zanimljiv, dobro motivacijski vođen i pripovedački uverljiv eko-roman.“
– Petar Pijanović

„U svojoj trinaestoj knjizi, Goran Milašinović je dovoljno odvažan da ostavi svoje dosadašnje pisanje po strani i pokuša nešto sasvim novo i hrabro se hvata ukoštac s večitim romanesknim pitanjem: da li je u narativu važniji lik ili radnja.“
– Igor Marojević

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 192 str.; 978-86-521-4623-9;