knjizara.com
Moja Desanka +DVD

Duška Vrhovac (autor)

Moja Desanka +DVD
1572 din
U korpu

... u ovoj knjizi mogu se ogledati svi: i oni koji su poznavali Desanku i oni koji nisu uspeli ili stigli da je upoznaju, ali znaju njenu poeziju. I oni koji su maestralno govorili njene stihove (glumci, recitatori) i oni koji su ih u školskim klupama ili samoinicijativno učili napamet, i oni koji su proučavali kritički njeno delo da bi o njemu pisali, pravili izbore, sticali akademske diplome i zvanja, i oni koji su jednostavno govorili znamo, to je ona pesnikinja, a da je pri tom reč ona podrazumevala da zaista znaju nju i kada o poeziji ništa ne znaju.
(

Ljiljana Šop, „U Desankinom ozračju“)

Knjiga „Moja Desanka“ sadrži autorkina sećanja na veliku pesnikinju, poemu POSETA DESANKI i pesme Duške Vrhovac koje je Desanka volela, izbor od 100 Desankinih pesama i celovitu obimnu biobibliografiju, a na DVD-u je istoimeni film, snimljen u Brankovini, u kojem stihove Desanke Maksimović i Duške Vrhovac kazuje glumica Ksenija Jovanović.

Ovim multimedijalnim delom obeleženo je 110 godina od rođenja Desanke Maksimović, najznačajnije i najvoljenije pesnikinje u istoriji srpske književnosti. Budući da je Desanka Maksimović zastupljena i u obaveznoj lektiri za osnovnu školu, knjiga predstavlja lep i koristan dar za svaku porodicu.


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Udruženje za planiranje porodice i razvoj stanovništva Srbije; 2008; latinica; 24 cxm; 254 str.; 978-86-911401-0-6;