knjizara.com
Međunarodne finansije

Dejan Miljković (autor)

Međunarodne finansije
rasprodato

Međunarodne finansije su naučna disciplina koju u osnovi čini monetarna teorija spoljne trgovine i u velikoj meri se odnosi na finansijsku stranu svih odnosa koje razmatra čista ili realna teorija. Ključne celine u međunarodnim finansijama su teorija i politika bilansa plaćanja, sistem i politika deviznih kurseva, finansijska i devizna tržišta i međunarodna kretanja kapitala.

Imajući u vidu prethodno pomenutu kompleksnost materije koju obuhvata oblast međunarodnih finansija, verovatno ću Vas odmah, i u startu razočarati konstatacijom da ćemo se tokom druženja sa međunarodnim finansijama u malom broju slučajeva susresti sa konačnim odgovorima. Materija predstavl

jena u knjizi, kroz dvanaest poglavlja, ima za cilj da pruži adekvatnu teorijsku bazu, i objasni različite ekonomske mehanizme i instrumentarijume ekonomske politike, koji će Vama (prevashodno studentima) omogućiti da u realnom životu procenite aktuelni privredni ambijent, uočite potencijalne šanse ili opasnosti, i na kraju, na osnovu toga donesete adekvatne ekonomske odluke na makro i mikro nivou.

Knjiga Međunarodne finansije jeste napisana, ali nije dovršena, niti može biti dovršena. Naprosto ’’širina’’ međunarodnih finansija onemogućava nas da sve aspekte, i sve dimenzije posmatranja ekonomskih problema u otvorenoj ekonomiji postavimo u okvire samo jedne knjige. Stoga je ’’topla’’ preporuka autora da se ne ograničavate samo na jednu knjigu, i jedno gledište. Zaplovite slobodno, i bez straha u istraživanje međunarodnih finansija. Sledite različite kapetane, menjajte brodove, sve do trenutka dok se ne odvažite da sami donosite zaključke i odluke na osnovu znanja koje posedujete.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Međunarodne finansije , Međunarodne banke , Međunarodno tržište kapitala
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 4. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 24 cm; 652 str.; 978-86-403-1466-4;