knjizara.com
Mašinsko tehnički priručnik

Drago Soldat, Rade Mirković (autor)

Mašinsko tehnički priručnik
4620 din
U korpu

Mašinsko-tehnički priručnik zamišljen je kao izvor različitih osnovnih i tehničkih informacija za široki krug korisnika svih struka, pri čemu je mašinska tehnika izraženije istaknuta od ostalih.

Sadržaj Priručnika koncipiran je tako da zadovolji zahteve i potrebe korisnika, prvenstveno mašinsko - tehničke struke gde je terotehnološki pristup (projektovanje, konstruisanje, proizvodnja i održavanje proizvodne opreme u procesu eksploatacije, sve do njenog konačnog isključenja iz proizvodnog procesa) proizvodnim aktivnostima od posebne važnosti.

Mašinsko-te

hnički priručnik obuhvata izloženu materiju svrstanu u četiri tematska poglavlja: Osnovna znanja, Tehnički materijali, Mašinski elementi i Tehnički sistemi.

Značajan doprinos na kraju knjige urađen je u vidu priloga koji sadrži: Klasifikaciju srpskih standarda,srpske standarde za hidrauliku i pneumatiku, kao i pregled povučenih i zamenjenih srpskih standarda.
Osnove (matematika, fizika, hemija, mehanika, tehničko crtanje)
Tehnički materijali (metali, metalni poluproizvodi, polimerni materijali, otpornost materijala)

Mašinski elementi (standardni brojevi i dužinske mere, granične mere i naleganje mašinskih delova, površinska hrapavost, navojni spojevi, dozvoljni naponi, nerastavljivi spojevi, rastavljivi spojevi, ležaji, elementi za prenos kružnih kretanja)

Tehnički sistemi (automatizacija, upravljanje i regulacija, merna tehnika, hidraulični sistemi, pneumatski sistemi, transportni sistemi)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Inženjerstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Mašinstvo

Izdavač: Građevinska knjiga; 2009; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 978-86-395-0551-6;