knjizara.com
Dijagnoza vozila uz pomoć OBD II
Osnove, protokoli i praktične aplikacije za Arduino i RPi

Florijan Šefer (autor)

Dijagnoza vozila uz pomoć OBD II
2530 din
U korpu

II potpuno ažurirano izdanje - Izdanje 2021.

Od oko 2000 godine automobili nude pristup dijagnostičkim podacima, čitanju i prepoznavanju defekata što je moguće očitati jeftinim uređajima. Podaci vam pomažu ne samo kod pretrage grešaka nego i prilikom kupovine polovnog automobila ili lakši tehnički pregled. Povećanje složenosti i umrežavanje integrisanih kontrolnih i upravljačkih sistema u vozilu zahteva duboko razumevanje tematike kako od servisera automobila tako i vlasnika koji radi tehnikom "uradi sam". Ova knjiga vam

nudi obiman uvod u postojeće mogućnosti OBD (On Board Diagnose), tačnije OBD II za motorna vozila, njihovom poreklu, stanju razvoja, protokolima i aplikacijama. Knjiga je namenjena širokoj čitalačkoj publici koja je zainteresovana i želi da iskoristi mogućnosti i ne zavisi od skupih poseta auto servisima, nego da sami praktično otkriju sisteme dijagnoze i razumeju protokole.

Uz pomoć jeftinog adaptera za dijagnozu (ELM 327 i sl.) možete sami na pametnom telefonu videti uživo podatke, poboljšati preglednost komandne table ili kreirati softversku aplikaciju za razne sisteme vozila.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijagnostika , Motorna vozila
Ostali naslovi iz oblasti: Mašinstvo

Izdavač: Agencija EHO; 2. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 319 str.; 978-86-80134-32-1;