knjizara.com
Dijagnoza vozila uz pomoc OBD
OBD I, OBD II kao i KW 1281

Florijan Šefer (autor)

Dijagnoza vozila uz pomoc OBD
1815 din
U korpu

Sigurno je zanimljivo znati šta se događa ispod haube motora kad nešto nije u redu na Vašem vozilu. Nije neophodno da se odmah bacite u troškove popravke kad se upali neka lampica na komandnoj tabli vozila. Tu može pomoći ugrađena dijagnostika automobila koja će Vam otkriti pravi kvar. Ipak, samo uz pomoć pogodnog interfejsa moguće je dijagnosticirati i očitati ogroman broj kodiranih kvarova koji predstavljaju izmerene vrednosti sa elektronskih senzora modernog automobila.

Pored detaljnog opisa praktičnih mogućnosti današnje dijagnostike za ambicioznije automobiliste u knjizi je opisana samogradnja jeftinog dijagnostičkog interfejsa i dati neki proizvodi sa tržišta. Drugi projekat se

bavi izradom multifunkcionalnog instrumenta koji stalno može da prikazuje izmerene vrednosti u automobilu.
Za one koji bi hteli da uđu dublje u materiju opisani su tekući dijagnostički protokoli po standardima ISO 9141, ISO 14230 (K-vod) i SAE J1850 (PWM, VPW). Starija vozila se mogu dijagnosticirati preko VAG protokola KW1281 i podvesti pod novu konfiguraciju. Sa ovim znanjima bićete u mogućnosti da očitate i iskoristite sve dijagnostičke poruke i primene.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Motorna vozila , Dijagnostika
Ostali naslovi iz oblasti: Mašinstvo

Izdavač: Agencija EHO; 2. izdanje, 2013; Broširani povez; latinica; 24 cm; 246 str.; 978-86-915999-1-1;