knjizara.com
Istorija električnih lokomotiva knj. 8 : Evropske električne lokomotive naizmenične struje

Zoran Milićević (autor)

Istorija električnih lokomotiva knj. 8 : Evropske električne lokomotive naizmenične struje
1485 din
U korpu

Autor dr Zoran MILIĆEVIĆ, dipl. inž je u rukopisu pod naslovom: EVROPSKE ELEKTRIČNE LOKOMOTIVE NAIZMENIČNE STRUJE, što predstavlja osmu knjigu edicije: Istorija električnih lokomotiva u 10 knjiga, predstavio višegodišnji rad u proučavanju razvoja naizmenične električne vuče radi primene u Evropskim električnim lokomotivama.
Namena ove knjige je da prikaže razvoj lokomotiva naizmenične struje u Evropi u dvadesetom veku. Pored toga, ukratko je prikazan eksperimentalan razvoj ranih električnih lokomotiva koje su prethodile eksploatacionoj primeni električnih naizmenične lokomotiva. Zbog toga ova knji

ga može pomoći inženjerima koji se bave električnim pogonima na železnici kao i drugim stručnjacima da prošire znanje iz oblasti razvoja naizmenične pogona i električne vuče.
Posle prikaza razvoja eksperimentalnih i ranih jednofaznih lokomotiva više serija, prikazan je razvoj i neke karakteristike naizmeničnih električnih lokomotiva u Švajcarskoj, Švedskoj, Austriji, Norveškoj, Mađarskoj, Velikoj Britaniji, Čehoslovačkoj, Turskoj, Portugalu, Rumuniji, Bugarskoj, Jugoslaviji, Finskoj i Uniji Beneluksa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Železnica , Lokomotive , Inženjerstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Elektrotehnika

Izdavač: AGM knjiga; 2020; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 172 str.; 978-86-6048-016-5;