Leonardo da Vinči

Šervin Nuland (autor)

Leonardo da Vinči

509 din

Stara cena: 599 din

U korpu

Zagonetka Mona Lizinog osmeha dostojna je zagonetke životne sile njenoga tvorca.“ Knjiga Leonardo da Vinči Šervina Nulanda (za čije delo Tajm tvrdi da „uliva strahopoštovanje“) rezultat je dvadesetogodišnjeg istraživanja života ovog neškolovanog čoveka koji je bio slikar, arhitekta, inženjer, filozof, matematičar i naučnik. Šta je to podsticalo Leonardovu nezajažljivu radoznalost? Kako je mogao istovremeno biti naivan kao dete i trezven kao mudrac?


Nuland traga za odgovorima u Leonardovoj umetnosti, odnosima i izučavanjima – kao i rukopisima koji su privukli pažnju na aukciji na kojoj ih je kupio Bil Gejts.

Nuland otkriva pesmu sirena koja je ovog velikog umetnika tako često vukla u zagrljaj nauke – njegovu opsednutost anatomijom, pre svega kao osnovom njegovih slika, a zatim i ključnom komponentom njegovih napora da sistematizuje sva znanja o prirodi. Učevan i strastven, Nulandov Leonardo da Vinči vodi nas duboko u tajne prvog istinski modernog empirijskog uma, koji je išao vekovima ispred svog vremena.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Leonardo da Vinči , Slikari
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Laguna; 2007; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 144 str.; 978-86-7436-736-0;