knjizara.com
Leonardo

Fabio Skaleti (autor)

Leonardo
najavljeno

Na osnovu dostignuća univerzalnog genija, zapitamo se, kako jedna osoba može stvoriti toliko lepih, novih i bezvremenskih stvari? Odgovore na ova pitanja možete pronaći u novoj jedinstvenoj knjizi LEONARDO!
Nova monografija prikazac´e Leonarda i njegov rad u punom sjaju. Po čemu će ona biti posebna?
• Zato što je to nova i sjajna knjiga o neverovatno svestranom geniju povodom obeležavanja 500 godina od njegove smrti. Autori su Fabio Skaleti, specijalista za italijanske renesansne slikare, i Martin Kemp, profesor na Okfordu i jedan od najvec´ih stručnjaka za delo Leonarda da Vinčija.
• Knjiga s

a više od 150 slika u velikom formatu – pogledajte Leonardove slike, skice, planove i beleške njegovih najpoznatijih i najslavnijih vizionarskih ideja i pronalazaka.
• Umetnička dela su predstavljena najnovijim fotografijama – neke su nastale neposredno posle okončanja kratkih restauracija umetničkih dela.
• Saznajte više detalja o najpoznatijim Leonardovim umetničkim remek-delima (Mona Liza, Tajna večera, Blagovesti...), koji su otkriveni uz pomoc´ najmodernije tehnologije. Otkrijte i veliki broj dodatnih, uvećanih i razjašnjenih detalja pojedinih Leonardovih slika koji otkrivaju vekovima skrivene tajne i daju novu dimenziju umetničkom delu.
• Upoznajte se i sa Leonardovim manje poznatim radovima, kao što su La Belle Ferronniere ili Sveta Ana, Bogorodica i dete sa jagnjetom, i neka umetnička dela koje je Leonardo radio u saradnji sa drugim slikarima (na primer, Krštenje Hristovo). Otkrijte i koji su Leonardovi radovi izgubljeni (verovatno zauvek)!
Zbog svoje kompleksnosti i aktuelnosti, Leonardovo stvaralaštvo otvara nove granice kreativne kulture: od naučne i tehnološke misli do umetničke avangarde, od mitološke književnosti do naučne fantastike...
Dobro došli u jedinstvenu galeriju Leonardovih umetničkih dela, izuma i ideja!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Leonardo da Vinči , Slikari
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija umetnosti

Izdavač: Mladinska knjiga; 2019; Tvrd povez; latinica; 33 cm; 304 str.; 978-86-7928-427-3;