knjizara.com
Lajmska neuroborelioza

Radmila Dmitrović, Dragan Pavlović (autor)

Lajmska neuroborelioza
rasprodato

U monografiji "Lajmska neuroborelioza - epidemiologija, kliničk slika i terapija" autori Dragan Pavlović (neurolog) i Radmila Dmitrović (epidemiolog) kroz multidisciplinarni pristup pružaju na pregledan i koncizan način obilje informacija o ovoj zoonozi čiji vek istraživanja u svetu nije duži od 20 godina, pa je i utoliko pojava takve knjige u našoj sredini od velikog značaja.
U ovoj knjizi zainteresovani stručnjak može da nađe najbitnije podatke iz etiologije, epidemiologije, patogeneze, kliničke slike, dijagnostike i terapije Lajmske neuroborelioze, poznate po nazivu "veliki imitator" zbog slilčnosti njene slike sa drugim oboljenjima. Budući da bole

st takve prirode nameće lekaru praktičaru nedoumice i dileme, knjiga je tako koncipirana da pomogne u njihovom rešavanju u svakodnevnom radu.
Stručnjaci: epidemiolozi, infektolozi, dermatolozi, neurolozi, a pre svega lekari opšte prakse, u ovoj knjizi naći će sve suštinske informacije o ovoj u svetu veoma rasprostranjenoj, teško prepoznatljivoj, ali izlečivoj bolesti.


Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Elit - Medica; 1996; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 187 str.;