Kriza islama

Bernard Luis (autor)

Kriza islama

rasprodato

KRIZA ISLAMA se kreće kroz trinaest vekova istorije ali posebno oslikava ključne događaje 20. veka vodeći nas do nasilnih sukoba današnjice: stvaranja države Izrael, Hladnog rata, Iranske revolucije, sovjetskog poraza u Avganistanu, Zalivskog rata i napada na Sjedinjene Države 11. septembra.

Dok neprijateljstvo prema Zapadu ima dugačku i raznoliku istoriju u islamskim zemljama, njegova današnja usmerenost prema Americi je nešto novo. Nov je i kult bombaša-samoubica.Sjajno rasplićući složenu bliskoistočnu istoriju od retorike njenih manipulatora, Bernard Luis nam pomaže da razumemo razloge za rastuće dogmatsko odbacivanje modernizma od mnogih u muslimanskom svetu u korist povratka u prošlost.

Zasnovana na članku iz Njujorkera koji je dobio Džordž Polkovu nagradu "Kriza islama" je nezaobilazno štivo za svakog ko želi da shvati šta Osama Bin Laden predstavlja i zašto njegove ubilačke poruke tako snažno odzvanjaju u islamskom svetu.

"Izvanredno jezgrovito... Luis nam je svima – i muslimanima i nemuslimanima – učinio izuzetnu uslugu." – New York Times Book Review

"Blagovremeni i provokativni doprinos tekućoj oštroj debati u vezi tenzija između Zapada i islamskog sveta." – Business Week

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Islam , Politika
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Čarobna knjiga; 2004; latinica; 18 cm; 176 str.; 86-7702-007-1;