Korporativne finansije

teorija i praksa

Aswath Damodaran (autor)

Korporativne finansije

5999 din

U korpu

Knjiga Korporativne finansije autora Damodarana pisana je za široku čitalačku publiku. Svakako će najkorisnija biti onima koji planiraju da naprave karijeru u korporativnim finansijama, bilo u korporacijama, investicionim bankama ili menadžment kompanijama. Međutim ona je atraktivna i za sve one koji traže način da poboljšaju razumevanje finansijskih aspekata svog biznisa. Glavna vrednost ove knjige je pronalaženje zajedničke odrednice između teorije, primene i primera zbog čega je ova knjiga vodič onima koji ne samo da žele da primenjuju korporativne finansije, već i da ih dovoljno dobro razumeju kako bi razvijali sopstvene modele kroz budući rad.

Korporativne finansije obuhvataju sve odluke koje preduzeće donosi, a koje imaju finansijske implikacije i postoji samo jedan način da se one dobro nauče. To je da se analiziraju stvarne kompanije i njihovi stvarni problemi. Kao rezultat toga autor izlaže materiju u knjizi uz intenzivno korišćenje podataka o izabranim preduzećima. Ti podaci nisu samo čist dodatak korišćenim modelima u knjizi, već su sastavni deo objašnjavanja i razvijanja tih modela. Čitaoci će u ovoj knjizi pronaći obilje interesantnog i korisnog materijala i uživati u kreativnim aspektima analize korporativnog finansiranja.


Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: MODUS - Centar za statistička istraživanja i prognoze; 2007; Tvrd povez; latinica; 27 cm; 904 str.; 978-9940-9095-0-5;