knjizara.com
Kafka

Žerar-Žorž Lemer (autor)

Kafka
1122 din
Stara cena: 1320 din
U korpu

Napisana sa strašću i nesumnjivom upućenošću, ova biografija izvanrednog pisca može biti čitana i kao znalački uvod u Kafkino pisanje. Komponovana i tematski i hronološki, uverljiva, životopisno verodostojna,opisom života, ocrtavanem dilema i oklevanja, ona nam dočarava nesamo portret pisca nego i unutrašnji tlocrt njegovog dela. Uključujućiu biografsku građu i elemente monografskog proučavanja, Zerar-ZoržLemer nam je podario korisnu knjigu.Ne samo da više možemo znati o Kafkinom zivotu nego je i sam Kafka takorećiziv pred nama, svakako dočaran kakav bi mogao biti. Zbog toga ste, štaviš

e, ma ida ništa ne znate o Kafki i njegovom knjizevnom delu, kadri da ovu knjigu volite,i volećete je. Podsticaće vas da još više saznate kako o njenom subjektu tako ionome što je sam Kafka pisao.
Jovica Aćin

Pisac, istoričar umetnosti i likovni kritičar, Zerar-Zorž Lemer roden jeu Parizu 1948. godine. Posle studija na Institutu za umetnost i arheologiju magistrirao je na katedri za istoriju umetnosti, a kasnije i doktorirao na univerzitetu Pariz I. Višegodišnji je urednik edicije Connectionsu izdavačkoj kući Flammarion. Objavio je preko četrdeset dela međukojima: Le Salon (1998), Futurisme (1995), Kafka et Kubin (2002), BeatGeneration: une anthologie (2004).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kafka
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Clio; 2007; Tvrd povez; latinica; 19 cm; 261 str.; 978-86-7102-293-4;