knjizara.com
Kad se ponovo rodim

Matija Bećković (autor)

Kad se ponovo rodim
rasprodato

"Moto za tu knjigu su Eliotove reči da prošlogodišnji jezik pripada prošloj godini, a da jezik nove godine čeka novi glas", rekao je Bećković.
Nove godine i novo vreme tražilo je da nam se novim pesničkim glasom obrati Bećković.
A on u svojoj još jednoj ironičnoj filozofiji savremenog sveta, kroz stihove nas i profiliše i kaže sve što mi ne smemo a još manje umemo koristeći sopstveni maternji jezik, čije on varijacije pretvara u imaginaciju.
"Zasluga j

e jezika što je on tako postao precizan i što mi se čini da su svi ti termini koji su tako aktuelni, internacionalni, da ih nismo mi pronašli, nego, izgleda, da smo ih pre preveli", kazao je akademik Bećković.
Pregršt novih pesama, čije ćemo stihove pozajmljivati jer u njima je na najbolji način upamćeno i oslikano vreme. Naročito onda kad još jednom pokušamo da sagledamo sebe u vremenu, da proverimo ko smo i šta smo. Slobodno možemo posegnuti za Matijinim ogledalima. I ako nas on u svojoj Završnoj ljubavnoj pesmi blago rečeno upozorava, da je ništa najviši položaj, koji se može postići.
"Ako je sve ništa, onda je to i najviše što se može dostići", primetio je Bećković.
U duhu satire, koja kod njega dobija raskošne i neočekivane mogućnosti, akademik Bećković nam pokazuje da je stvarno sve mlađi i stavom i hrabrošću i stihom. I zato srećan rođendan.


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Srpska književna zadruga; 2019; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 168 str.; 978-86-379-1420-4;