knjizara.com
Istorija i zabluda

Čedomir Antić (autor)

Istorija i zabluda
rasprodato

Knjiga Istorija i zabluda iz pera Čedomira Antića na sažet i lucidan način predstavlja čitaocima najveće nedoumice i zablude svetske i nacionalne istorije.
Antićeva knjiga je hronoliški podeljena na četiri dela: Antika, Srednjevekovlje, Moderno doba i Srbija. U dvadeset i tri poglavlja autor se bavi večitim nedoumicama iz istorije civilizacije, kao što su svest o mestu zemlje u vasioni, otkriće Amerike, tajna groba Aleksandra Velikog, uzroci propasti Rimskog carstva, poznati srednjovekovni falsifikati, zavere u istoriji, tajne tamnice, skrivena istorija Ruske revolucije, afera Hitlerovih dnevnika. U četvrtom

delu knjige nalaze se poglavlja o čuvenim mitovima iz naše istorije: priča o zlatnim kašikama i viljuškama na dvoru srednjovekovne Srbije, povest o Srbima kao najstarijem narodu ili o motivu izdaje u srpskoj istoriji.
Istorija i zabluda napisana je u kratkim i zaokruženim poglavljima koja inspirišu na dalje čitanje i proučavanje. Pored mnogobrojnih ilustracija i fotografija knjizi je priključen i posebno napisan rečnik nepoznatih pojmova. Antićeva knjiga napisana je jednostavnim stilom i može poslužiti kao dodatna literatura za dobre učenike i znatiželjnike.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorija
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Evoluta; 2005; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 153 str.; 86-85957-00-1;