knjizara.com
Ispovesti jedne psihoterapeutkinje

Tatjana Milivojević (autor)

Ispovesti jedne psihoterapeutkinje
990 din
U korpu

U svojim "Ispovestima..." Tatjana Milivojevic nam se, nakon romana "Nerodjen od oca", predstavlja novim kompleksnim i suptilnim knjizevnim stivom, nastavljajuci gotovo opsesivno, iza tanane ironije I rafiniranog humora, svoju zivotnu temu, svoj Krik protiv razjedinjene porodice, svoj Krik protiv nepromisljenih veza koje ukljucuju decu.
Kroz sopstvenu zivotnu pricu, kao i price pacijenata, na potki majstorskog knjizevnog tkanja, pred nasim ocima se odvija pravi "krstaski rat" za ujedinjenu porodicu, uz bespostednu kritiku savremenih psihoterapeutskih tehnika i metoda.


Danasnja psiholoska vizija se potcinila materijalistickim, naucnim i tehnoloskim diktatima, postala je sterilna, dosadna, suplja, prazna, depesonalizujuca, a psiholozi postaju menadzeri mentalnog zdravlja.
Zadatak psihoterapeuta je da prihvati neizvesnost, da vam ostavi proctor za razvijanje; nije njegovo da procenjuje vasu patnju, vec da je primi, prepozna, saslusa i doslovno shvati i dublje od onog izrecenog, jer je psihicki bol individualan.


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Filip Višnjić; 2013; Broširani povez; latinica; 20 cm; 157 str.; 978-86-6309-015-6;