knjizara.com
Instrumenti smrti 1: Grad kostiju

Kasandra Kler (autor)

Instrumenti smrti 1: Grad kostiju
1039 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Kleri Frej i Sajmon Luis provode se u klubu u kojem Kleri postaje svedok ubistva. Grupa tinejdžera, naime, usmrćuje jednog mladića. Kleri je zaprepašćena što Sajmon i obezbeđenje kluba ne vide ubicu – mladića Džejsa, koji tvrdi da ga je zapravo usmrtio demon. Džejs je iznenađen time što je Kleri sposobna da vidi, smrtnicima inače nevidljive Senolovce, kojima i sam pripada. U međuvremenu, monstruozni demon Grabljivac napada i ranjava Kleri, dok joj majku kidnapuju nepoznata bića. Džejs vodi Kleri u svoj dom, tzv. „Institut”, staru gotsku katedralu u Njujorku koja je nevidljiva za ljude. Uz pomoć svog učitelj

a Hodža i monaha Džeremaje, on pokušava da sazna zašto je Kleri meta demona i kako je moguće da ona vidi lovce na senke.
Grad kostiju je prva knjiga trilogije Instrumenti smrti, urbane horor-fantazije, koja je postigla višemilionske tiraže i koja je prevedena na sve značajnije svetske jezike.
Gotski detalji i klasični elementi tradicionalne horor-fantastike sjajno se uklapaju sa modernom, gradskom atmosferom Njujorka. Egzotično i misteriozno podzemlje ovog grada nikada ne spava, a kada se u njemu, pored ljudskih bića, nađu još i vukodlaci, vampiri, anđeli, vile i lovci na demone, nema vremena ni za predah.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost , Horor
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Čarobna knjiga; 2. izdanje, 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 414 str.; 978-86-7702-165-8;