knjizara.com
Tesa Graton
Tesa Graton

Tesa Graton (1980) rođena je u Okinavi, u Japanu, gde joj je otac službovao u američkoj mornarici. Tokom detinjstva je živela u više zemalja, uglavnom u Aziji, a mnogo je i putovala. Oduvek je volela knjige i pozorište, magiju i čudovišta, a od kada pamti, želela je da postane paleontolog ili čarobnjak. Ispostavilo se, međutim, da je bila i previše nestrpljiva da traži dinosaure, ali je zato u stalnoj potrazi za nekim ko će je podučiti magiji. Danas živi u Kanzasu sa partnerom, mačkama i psom. Najčešće zuri u nebo i smišlja priče o magiji.
Na Kanzaškom univerzitetu je diplomirala rodne studije. Interesuju je i anglosaksonska i nemačka epska poezija, gde ima mnogo krvi, tragedije i nasilja. Za svoju dušu je prevela i sopstvenu verziju Beovulfa.
Veoma je zahvalna roditeljima što je odrasla na bajkama i pričama o događajima iz bolnice u kojoj su joj roditelji radili. Otud nije ni čudo što je opčinjena krvlju i magijom, o kojima i piše u svom prvencu Magija krvi. Trenutno piše drugu knjigu – Čuvar krvi, koja predstavlja nezavisan roman iz istog literarnog univerzuma kom pripada Magija krvi.

autor Tesa Graton

1 naslova [prikazano 1-1]

Tesa Graton

Broširani povez, Čarobna knjiga, 2011, ISBN: 978-86-7702-171-9, latinica
Silini roditelji su mrtvi, a sve što Sila vidi je krv. Čitav grad misli da je za tragediju koja je zadesila njene roditelje kriv, zapravo, Silin ...
U korpu

737 din

Stara cena:899 din

Ušteda:162 din (18%)