knjizara.com
Gospodarica ponoći

Kasandra Kler (autor)

Gospodarica ponoći
rasprodato

Nekada smo najsuroviji prema onima koji nas najviše podsećaju na nas same.
U tajnom svetu u kom se ratnici anđeoskog porekla bore protiv demona, parabatai je sveta reč.
Parabatai je tvoj saborac. Parabatai je tvoj najbolji drug. Parabatajii mogu jedno drugome biti sve, ali ni po koju cenu ne smeju da se zaljube jedno u drugo.
Ema Karsters je borac, Senolovac, uzdanica svoga naraštaja. Živi za borbu. Rame uz rame sa svojim parabataijem Džulijanom Blektornom, nadzire ulice Los Anđelesa gde vampiri uživaju u glamuroznim zabavama, vešci žive kao holivudski glumci, a vile – najmoćnije od svih natprirodnih bića – žive na ivici rata sa Senolovcima. Kad se na ulicama

pojave tela mrtvih ljudi i vila, ubijenih na isti način kao što su ubijeni Emini roditelji kad je bila mala, dolazi do sklapanja neobičnog saveza. Ema dobija priliku za osvetu, a Džulijan priliku da vrati svog brata Marka koga su vile zarobile pet godina pre toga. Ema, Mark i Džulijan moraju da reše ubistva u roku od dve nedelje pre nego što i sami postanu mete.
Emu istraga vodi od morskih pećina ispunjenih vradžbinama do mesta na kojima se na lutriji kao nagrada izvlači smrt. Svaki trag na koji nailazi donosi obilje novih tajni. Šta to Džulijan godinama od nje krije? Zašto zakoni Senolovaca zabranjuju ljubav između parabataija? Ko je stvarno ubio njene roditelje i da li je ona spremna da podnese istinu?
Volšebni mračni svet Senolovaca očarao je milione čitalaca širom sveta. Pridružite se pustolovini u Gospodarici ponoći, dugo očekivanom prvom delu nove trilogije Kasandre Kler.

Priča ispunjena obiljem tajni i smrtonosnim žarom.
Kirkus

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Publik Praktikum; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 427 str.; 978-86-6035-568-5;