knjizara.com
Informatičko upravljanje razvojem preduzeća
osnove

Alimpije Veljović (autor)

Informatičko upravljanje razvojem preduzeća
rasprodato

Knjiga prikazuje korišćenje standarda IDEF0, IDEF1X i MS ACCESS-a za procese planiranja i organizovanje razvoja gde se razmatraju procesi odlučivanja, definisanja strategije, predviđanja, razvojne politike, definisanje strukture organizacije za potrebe razvoja, planiranje resursa i kontrola realizacije planova. U okviru razvoja internih standarda razmatraju se proces je održavanje predmeta poslovanja, izrada internih standarda i arhiviranje i distribucija dokumentacije. U okviru razrada i realizacija razvoja razmatra se stručno osposobljavanje, razvoj tehnika i tehnologija, upravljanje razvojem projekta, upravljanje investicijama. U okv

iru razvoj proizvoda razmatraju se procesi izbor ideja za novi proizvod, izrada konstruktivne dokumentacije, izrada tehnološke dokumentacije razvoja, izrada prototipa probne partije i nulte serije, i ispravke i izmene tehniške dokumentacije.
U prilogu je predstavljen prošireni rečnik pojmova i rečnik podataka koji se koristi u predemtnoj oblasti. Prikazan je i postupak razvoja infromacionog sistema od korišćenja CASE alata BPwin i ERwin do postupka izrade koirsničke aplikacije korišćenjem MS ACCESS-a. Informacije u knjizi prikazane su u jednostavnom oprobanom formatu, tako da je knjiga namenjena početnicima i neznatno iskusnim poznavaocima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Preduzeća
Ostali naslovi iz oblasti: Informacioni sistemi

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2004; latinica; 24 cm; 283 str.; 86-7310-317-7;