knjizara.com
Finansijska tržišta i institucije

Frederik S. Miškin, Stenli Dž. Ikins (autor)

Finansijska tržišta i institucije
rasprodato

U knjizi Finansijska tržišta i institucije, najprodavaniji autori Frederik S. Miškin i Stenli Dž. Ikins pružaju praktičan uvod za pripremu čitaoca za današnje promene u sferi finansijskih tržišta i institucija.
Objedinjavanje okvira upotrebljava fundamentalne principe za organizovanje razmišljanja čitaoca, a zatim ispituje modele koji se događaju u realnom scenariju kroz praktične savete ljudi iz prakse. Analizom tih studija slučajeva, čitaocu pomažu da razvijaju kritičko razmišljanje i sposobnost rešavanja problema potrebnih da bi odgovorili na izazovne situacije u njihovim karijerama.
Ovo, sedmo, izda

nje nastavlja se uz Miškinov i Ikinsov zaštitni znak, a to je pedagoški pristup, sa naglaskom na uzrok i posledice današnje globalne finansijske krize.
Ono što je novina u okviru ovog izdanja je u širokoj pokrivenosti informacija o globalnoj finansijskoj krizi. Danas je globalna finansijska kriza dovela do niza događaja koji su potpuno izmenili strukturu finansijskog sistema i načina funkcionisanja centralnih banaka. To je dovelo je do novih istraživaja koja su uneta u ovo izdanje, uključujući i novo poglavlje – kao i potpunu reviziju postojećih poglavlja – i dodatkom mnogih novih delova, aplikacija i uokvirenih tekstova u ostatku štiva knjige.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Finansijsko tržište , Berze , Bankarstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Mate; 7. izdanje, 2014; Tvrd povez; latinica; 25 cm; 704 str.; 978-86-86313-15-7;