knjizara.com
Smrt novca : nastupajući kolaps međunarodnog monetarnog sistema

Džejms Rikards (autor)

Smrt novca : nastupajući kolaps međunarodnog monetarnog sistema
1650 din
U korpu

„Smrt novca je knjiga o nestanku dolara. Samim tim, i o mogućem kolapsu međunarodnog monetarnog sistema, jer ako se izgubi poverenje u dolar, trenutno ne postoji nijedna druga valuta koja je spremna da zauzme njegovo mesto, odnosno poziciju svetske rezervne valute. Dolar je poput klina. Ako taj klin ispadne, ceo sistem će se raspasti, jer dolar i sistem su jedno te isto“ – piše u uvodu knjige Džejms Rikards, ugledni stručnjak za globalne finansije i autor knjige.
Da li ste spremni za globalni monetarni megakolaps i zašto autor smatra da je ovaj megakolaps, veći od svih do sada, neizbežan? Zašto smrt dolara vodi u smrt svih valuta? Zašto će najveć

e žrtve biti obični građani širom sveta i kako već sada zaštiti sebe i svoju porodicu? Pitanja su ozbiljna i zloslutna, ali ipak, ovo nije knjiga o propasti sveta, deoničarstva, tržišta kapitala, kapitalizma… nego o redefinisanju odnosa.
Neki kritičari su ocenili da ovu knjigu ne treba čitati zato što je zloslutna nego zato što otvara oči, jer sve i da se ne ostvare autorove prognoze knjiga ima težinu upozorenja.

TREĆI SVETSKI VALUTNI RAT JE ZAPOČEO

O novcu bez pokrića i globalnim monetarnim igrama.
Kako enormni dug „jede“ vrednost novca?
Zašto centralne banke kupuju zlato koje su prezirale?
Šta pored zlata i srebra neće izgubiti vrednost?
Šta može biti nosilac budućeg monetarnog sistema?

Svet se suočio i sa gorim krizama nego što je finansijski kolaps, pa i dalje postoji. Ipak, kada dođe do finansijskog kraha, bolje je biti među onima koji su se obezbedili od oluje.
Džejms Rikards

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Bankarstvo , Finansije
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Psihopolis institut; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 439 str.; 978-86-6423-043-8;