knjizara.com
Uvod u finansijska tržišta

Boris Begović (autor)

Uvod u finansijska tržišta
2500 din
U korpu

"Knjiga Uvod u finansijska tržišta namenjena je, pre svega, studentima pravnih fakulteta. Ona predstavlja udžbenik za predmet Finansijska tržišta na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Biće mi, međutim, zadovoljstvo ukoliko ovu knjigu budu koristili i oni – pre svega pravnici – čije je profesionalno delanje vezano za finansijska tržišta: pravnici zaposleni u finansijskim privrednim društvima, ali i sudije angažovane u sporovima vezanim za finansijska tržišta, advokati koji zastupaju strane u tim sporovima, zvaničnici nadležnih državnih tela itd.
Osnovni cilj ove

knjige jeste da pomogne čitaocu da bolje razume funkcionisanje finansijskih tržišta, kao i da usvoji osnovni ekonomski instrumentarijum koji može da koristi pri analizi pozitivnih propisa („duha zakona“) i argumentaciji tokom analize pravnih problema do kojih dolazi pri razmeni na finansijskim tržištima.

Razumevanje funkcionisanja tih tržišta i poslovanja finansijskih privrednih društava potrebno je radi spoznaje dejstava koja propisi i njihova primena imaju na funkcionisanje finansijskog sistema, kao i na celokupan privredni život."
Iz predgovora

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Finansijsko tržište
Ostali naslovi iz oblasti: Udžbenici

Izdavač: Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu; 2020; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 257 str.; 978-86-7630-917-7;