knjizara.com
Ekonomika preduzeća

Miroslav Milojević, Živko Kostić (autor)

Ekonomika preduzeća
rasprodato

Knjiga obrađuje najznačajnije probleme ekonomije preduzeća, moderno koncipirane i brižljivo odabrane. Polazeći od specifičnog položaja preduzeća u globalnoj ekonomiji, sadržaj knjige prati i analizira sve bitne fenomene ekonomije preduzeća - ulaganja, troškove, prihod, dobitak, produktivnost, ekonomičnost, rentabilnost, kao i sve odnose i veze sa drugim ekonomskim strukturama, pojedincima, preduzećima i društvom. Ukupna problematika se uvek posmatra kroz funkciju upravljanja.
Ciljne gru

pe kojima je knjiga namenjena su menadžeri kojima materija u knjizi treba da posluži za formiranje predstave o sistemu ekonomije preduzeća kojeg vode, za produbljivanje ili osvežavanje ekonomskih znanja o preduzeću, za aktuelno preorijentisanje naših preduzeća sa državno kontrolisanog na tržišno privređivanje.
Od nastanka preduzeća, menadžer i lider su za svoje funkcije morali imati talenta, a razvojem i osavremenjivanjem privrede i preduzeća, da bi i sami bili savremeni, morali su odgovarajuća znanja sticati, obnavljati, razvijati i usavršavati kroz obrazovanje i odgovarajuću literaturu. Ova knjiga je odlično sredstvo za tu svrhu, jer je upravo pisana za menadžere.
Filozofija kojom je knjiga inspirisana skicirana je u dva stava. Jedan je štampan na poleđini prve korice, dat kroz reči univerzalnog genija Leonarda da Vinčija: "Ko se povede za praksom bez teorije, taj je kao kormilar koji se ukrca na lađu bez kormila i kompasa i nikad nije siguran kuda plovi". Drugi je dat rečima slavnog engleskog ekonomiste Xona Stjuarta Mila: "Malo je verovatno da je neko dobar ekonomist ako je samo to".
Knjiga je napisana pristupačnim jezikom i stilom i snabdevena je tehničkim i grafičkim rešenjima koja olakšavaju praćenje i snalaženje u tekstu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Preduzeća , Ekonomija
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: RSM ADVISORY DOO; 3. izdanje, 2001; ćirilica; 24 cm; 389 str.;