knjizara.com
Dvanaest i po
emocionalni sastojci neophodni za poslovni uspeh

Geri Vejnerčuk (autor)

Dvanaest i po
990 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

U svojoj šestoj poslovnoj knjizi, autor bestselera, preduzetnik i investitor Geri Vajnerčuk istražuje dvanaest osnovnih emocionalnih veština koje su sastavni deo njegovog životnog i poslovnog uspeha i pruža današnjim (i sutrašnjim) liderima ključne alate za sticanje i razvoj ovih osobina.
Decenijama su se lideri oslanjali na „teške“ veštine za donošenje pametnih odluka, odbacujuc´i važnost emocionalne inteligencije. Meke veštine poput samosvesti i radoznalosti se ne mogu meriti; ne mogu se meriti u tabeli i ne uče se u B-školama niti naglašavaju u institucijama. Naučeni smo da je emocionalnu inteligenciju „lepo imati“ u poslu, a ne uslov. Ali meke veštine zapravo m

ogu ubrzati poslovni uspeh, tvrdi Geri Vajnerčuk. Za analitičke umove izazov je razumeti kako da postanu „bolji“ u samosvesti, radoznalosti ili empatiji- ili čak zašto je važno pokušati.

U ovoj mudroj i praktičnoj knjizi, Geri istražuje 12 ljudskih sastojaka koji su doveli do njegovog uspeha i srec´e i pruža vežbe koje c´e vam pomoc´i da sami razvijete ove osobine. Takođe sa čitaocima deli šta je ta „polovina“ – taj emocionalni sastojak liderstva u kojem je najslabiji i ulaže najvec´i napor da se poboljša. Radec´i kroz ideje i vežbe u knjizi, on vas uči kako da otkrijete svoje „polovine“ i nudi uvid u to kako ih ojačati.
Gerijeva tajna uspeha je korišc´enje ovih dvanaest osobina u različitim smešama, u zavisnosti od situacije. Ali kako da znamo kada treba uravnotežiti strpljenje sa ambicijom? Poniznost sa ubeđenjem? Geri nudi primere iz stvarnog života koji uključuju uobičajene poslovne scenarije kako bi vam pokazao kako ih koristiti zajedno za optimalne rezultate.
Ova ikonoklasična knjiga c´e vam pomoc´i da oplemenite sastojke i poboljšate svoje liderske sposobnosti. Kada se primene u odgovarajuc´oj situaciji, ovi sastojci mogu pomoc´i liderima da dobiju promocije, zadrže osnovne zaposlenike, krec´u se brže od konkurencije, pridobiju lojalnost kupaca i izgrade uspešne organizacije koje traju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Uspeh
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Finesa; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 190 str.; 978-86-6303-071-8;