knjizara.com
Deveta kuća

Li Bardugo (autor)

Deveta kuća
1399 din
U korpu

OČARAVAJUĆA PRIČA O MOĆI, PRIVILEGIJAMA I MRAČNOJ MAGIJI.Galaksija Aleks Stern je najneobičnija brucoškinja na Jejlu. Odrasla u predgrađu Los Anđelesa, u domu mame hipika, Aleks je rano napustila školu i ušla u svet mutnih dilera, poslova bez perspektive i mnogo, mnogo toga još goreg.
U dvadesetoj godini života, jedina je preživela nerešeno višestruko ubistvo. Ali upravo tada dešava se nezamislivo. Dok još leži u bolnici, ponuđena joj je druga šansa: puna stipendija na jednom od najelitnijih univerziteta na svetu.
U čemu je stvar, i zašto baš ona? Još tragajući za odgovo

rima na to pitanje, Aleks dolazi u Nju Hejven, sa preciznim zadatkom koji je dobila od svojih tajanstvenih dobročinitelja: da nadzire aktivnosti tajnih društava na Jejlu. Dobro je poznato da tih osam društava, osim što vlada kampusom, generacijama unazad stvara buduće bogataše i moćnike, od političara do najvećih igrača na Volstritu i u Holivudu. Ipak, ispostavlja se da su njihovi okultni rituali kudikamo zlokobniji i neobičniji nego što bi mogla da zamisli bilo čija paranoična mašta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 399 str.; 978-86-10-04782-0;