knjizara.com
Dama u plavom

Havijer Sijera (autor)

Dama u plavom
rasprodato

Snežna oluja dovodi mladog novinara Karlosa Alberta u španski gradić Agredu gde nailazi na gotovo zaboravljen samostan iz sedamnaestog veka koji čuva sećanje na staru špansku istorijsku misteriju o dami u plavom, ženi koja je osnovala samostan. Pokrenut pričama o njenim natprirodnim moćima, odlučuje da sazna više. Dženifer Narodi u Los Anđelesu svake noći ima uznemirujuće snove o čudesnoj ženi obučenoj u plavo. Ona ne zna da se isti duh prikazao poglavicama Humano Indijanaca iz Novog Meksika trista šezdeset dve godine ranije.

Ko je miste

riozna žena i šta njeno pojavljivanje znači pokušavaju da otkriju katolička crkva, američka vlada i novinar koji konačno sreće Dženifer Narodi. Konkistadori su verovali da je tajanstvena prikaza sama Devica iz Gvadalupe, ali istina donosi daleko više iznenađenja.

„Dama u plavom je zavodljiva i provokativna priča o nadmoći modernog doba i nauke nad zaverom starom četiri stotine godina. Sijerino istraživanje istorije ruši stereotipe o svetu koji smo verovali da poznajemo i nudi iznenađujuću sliku o razornom sukobu katoličke Evrope i drevne civilizacije nastale na jugozapadu severne Amerike.”
Ketrin Nevil

„Izuzetna priča koja pruža paralelan, produbljen pogled kakav akademske, politički motivisane istorijske knjige ne nude. Pročitajte Damu u plavom pre nego što postane filmski scenario. Biće vam drago.”
Skip Etvorter

„Havijer Sijera je ponovo uspeo! Njegovo prethodno delo, Tajna večera, pobudilo je čežnju čitalaca i autor im je Damom u plavom, pružio upravo ono za čim su žudeli! Svako poglavlje će vas očarati i gotovo naterati da se osvrćete preko ramena u potrazi za duhom španske opatice. Potpuno sam zaljubljena u ovu nezaobilaznu knjigu.”
Meri Rouz Okino

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 304 str.;