knjizara.com
Izgubljeni anđeo

Havijer Sijera (autor)

Izgubljeni anđeo
rasprodato

Sva sveta predanja govore o nama i opisuju kako smo bili osuđeni da živimo na ovome svetu i ispaštamo krivicu zato što smo se mešali s ljudima. Mi smo deca izgnanika. Okuženi. Sami ste uprli prstom u nas kao u uzrok vaših zala iako smo mi zapravo samo podstakli razvoj vaših naslednih osobina da bismo ih približili našima, i stvorili ste mitove poput onih o Luciferu, Totu, Hermesu, Enkiju ili Prometeju da nas opišete. S jedne strane, opčinjeni ste tim bićima što su donela znanje ovome svetu,a s druge, strahujete da će pre ili kasnije poželeti da nekako naplate izraze svoje naklonosti.
Dok radi na

restauraciji Portika Nebeskog blaženstva u Santijago de Komposteli, Hulija Alvares dobija užasnu vest: muž joj je otet u nekom planinskom predelu na severoistoku Turske. U narednih sedamdeset dva časa, Hulija će i protiv svoje volje biti uvučena u ambicioznu trku za preuzimanje kontrole nad dva drevna kamena koja, kako izgleda, omogućavaju da se stupi u vezu s natprirodnim bićima, i stoga su za njih zainteresovani mnogi, od tajanstvene istočnjačke sekte do predsednika Sjedinjenih Država.
Havijer Sijera nas veoma nadahnuto baca u svet u kojem se istorija, magija, pradavne tehnologije i avangardna nauka udružuju u izuzetno uzbudljivom i originalnom trileru, zasnovanom na činjenicama. Ovaj roman prevazilazi granice svog književnog žanra i unosi u njega mnoge novine, a čitaoca podstiče da se upusti u avanturu koju neće zaboraviti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 492 str.; 978-86-521-0921-0;