knjizara.com
DB2 IBM vizuelno (CD)

Raul F Čeng, Klara Liu (autor)

DB2 IBM vizuelno (CD)
rasprodato

IBM DB2 Universal Database V8.2 za Linux, UNIX i Windows je fleksibilan, skalabilan, ekonomski isplativ i jednostavan sistem za rad sa velikim bazama podataka. Ova knjiga čini DB2 još jednostavnijim. Knjiga Naučite DB2 koristi vizuelan pristup u izučavanju DB2 V8.2 po sistemu korak-po-korak, sa velikim brojem primera i praktičnih problema iz bogatog iskustva autora u ulozi DB2 konsultanta u IBM-u.

Naučite
DB2 - Vizuelni udžbenik sa primerima
Postupna objašnjenja, praktični primeri i problemi iz prakse
Kontrolna pitanja za pripremu ispita za IBM DB2 sertifikat
Predgovor: Sandy Smith, Predsednik, International DB2 Users Group (IDUG)
Raul F. Chong, C

lara Liu, Sylvia F. Qi, Dwaine R. Snow
Naučite DB2 - Vizuelni udžbenik sa primerima

Jednostavan, vizuelni vodič za IBM DB2 V8.2

Knjiga Naučite DB2 ne daje samo opšti pregled sistema. Umesto toga, ona detaljno objašnjava sve DB2 koncepte, procedure i alatke neophodne za svakog administratora, korisnika i programera. U njoj ćete naći detaljne podatke o instalaciji, konfiguraciji, objektima, instancama baza podataka, skladištenju, povezivanju, zaštiti, performansama, izradi rezervnih kopija i restauraciji baza, osnovama SQL jezika i mnogo više od toga. Svi koncepti su dopunjeni slikama sa snimcima ekrana, dijagramima i tabelama, čime se ubrzava proces učenja i obezbeđuje lakše pamćenje.

Ukoliko pripremate ispit za sticanje sertifikata, u knjizi možete naći preko stotinu kontrolnih pitanja, dizajniranih u skladu sa zahtevima ispita za sticanje IBM DB2 UDB Database Adiministration Certification, zajedno sa odgovorima i detaljnim objašnjenjima.


Ostali naslovi iz oblasti: Baze podataka

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2008; Broširani povez; latinica; 24 cm; 897 str.; 978-86-7310-415-7;