knjizara.com
Cubo, vitalne tačke u istočnjačkoj medicini

Kacusuke Serizava (autor)

Cubo, vitalne tačke u istočnjačkoj medicini
1540 din
U korpu

Danas se još veruje da u istočnjačkoj medicini postoji nešto mistično i neobjašnjivo. Tačno je da se istočnjačkom terapijom mogu izlečiti neki slučajevi za koje zapadna medicina nema objašnjenje. Ali, njen uspeh se ne zasniva na čudima. Istočnjački medicinski sistem je racionalan sistem koji se zasniva na teoriji meridijana i vitalnih tačaka - koji su glavna tema ove knjige - a koju je potvrdilo praktično iskustvo, dugo tri hiljade godina.
Istočnjačka

medicina veruje da se organska oboljenja reflektuju na površini određenih delova tela (ova mesta se nazivaju cubo, ili vitalne tačke) i obrnuto - da pritisak, ili druga vrsta lečenja, na ovim mestima može ne samo otkloniti patološke simptome, već i u potpunosti unaprediti fizičko stanje organizma. Japanski doktor Kacusuke Serizava na vrlo jasan i jednostavan način objašnjava način stimulisanja brojnih vitalnih tačaka pri pojavi mnogih simptoma i bolesti. Tako, ova knjiga može koristiti, kako ljudima koji su stručni u oblasti vitalnih tačaka, tako i potpunim laicima.
Na preko 250 strana podrobno je objašnjena filozofija istočnjačke medicine, načini za pronalaženje i stimulaciju vitalnih tačaka, kao i vrste terapije koje treba koristiti kod velikog broja simptoma i bolesti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Alternativna medicina , Masaža , Fizioterapija , Radioterapija
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Kokoro; 2. izdanje, 2007; latinica; 24 cm; 257 str.; 978-86-85353-18-5;