knjizara.com
Calcium Phosphate Ceramics - Bioresorbable Polymer Composite Biomaterials

Calcium Phosphate Ceramics - Bioresorbable Polymer Composite Biomaterials
rasprodato

Koštano tkivo je posebno interesantno polje naučnih istraživanja, kako zbog veoma česte pojave oštećenja tako i zbog same gradivne prirode organizma. Sinteza kalcijum fosfata i hidroksiapatita, kao i kompozita za rekonstrukciju koštanog tkiva, predstavlja značajnu aktivnost u okviru istraživanja dela Odeljenja za nove materijale i procese Instituta tehničkih nauka Srpske akademije nauka i umetnosti. Pored niz

a naučnih radova objavljenih u vodećim međunarodnim časopisima, predavanja održanih širom sveta na vodećim svetskim konferencijama i univerzitetima, nekoliko doktorskih i magistarskih radova odbranjenih na fakultetima u zemlji i nekoliko domaćih patenata, istraživači su postavili osnove tehnološkog postupka i proizvodnje malih serija različitih proizvoda razvijenih u njihovoj laboratoriji.
Ova knjiga sadrži 44 članka objavljena u časopisima sa SCI liste od 1999. do maja 2007. godine. Podeljeni su u pet odeljaka, a svaki predstavlja najznačajnije rezultate u specifičnim oblastima: I Sinteza i proizvodnja, II Sinteza, svojstva i karakterizacija biomaterijala, III Mehanička svojstva i modelovanje biomaterijala, IV Biološka evaluacija biomaterijala, i V Ponašanje biomaterijala u radijacionom polju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stomatološki materijali
Ostali naslovi iz oblasti: Hemija

Izdavač: Institut tehničkih nauka SANU; 2007; Broširani povez; latinica; 24 cm; 424 str.; 978-86-80321-12-7;