knjizara.com
Voda : zagađenje i prečišćavanje

Nikola Počuča (autor)

Voda : zagađenje i prečišćavanje
1540 din
U korpu

Pred čitaocima je knjiga sa najaktuelnijom temom koja se danas može obrađivati u smislu usklađivanja sa evropskim regulativama...
Autor preko osnova teorijskih postavki, značenju voda za održivi razvoj, razvoj i kvalitet življenja, dao je i procese koji se primenjuju kod odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda.
U knjizi su date opšte zakonitosti i prikaz osnova za projektovanje, te savremenih gotovih uređaja za obradu voda.
Ovo ima poseban značaj kad se zna da se najveći broj zagađivača nalazi izvan područja sa izgrađenim sistemima kolektora i velikih prečistača, pa je rešenje za prečišćavanje tih voda od velikog značaja za očuvanje životne sredine.
Vredna je i autorova ide

ja da direktivu 2000/60/EC Evropskog parlamenta i saveta, kojom se uspostavlja okvir delovanja EZ na polju politike voda stavi u knjigu, te tako ovaj osnovni pravni instrument postane dostupniji svima koji se bave zaštitom i poboljšanjem ekosistema. Takođe su navedene i ostale direktive i zakoni vezani za ovu oblast.
Knjigu mogu preporučiti svima kod kojih je problematika ekologije u osnovi zanimanja, kao i stručnjacima koji se bave primenom zaštite voda i prirodne sredine u praksi.

Recenzent
Prof. dr Dragan Cvetković

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Voda
Ostali naslovi iz oblasti: Hemija

Izdavač: AGM knjiga; 2019; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 164 str.; 978-86-86363-95-4;