knjizara.com
Buđenje

Stiven King (autor)

Buđenje
rasprodato

Mračna i naelektrisana pripovest o zavisnosti, fanatizmu i onom što bi moglo da postoji s one strane života.
Senka je pre otprilike pola veka pala preko dečačića koji se u dvorištu igrao plastičnim vojnicima, u malom gradu u Novoj Engleskoj. Džejmi Morton podigao je glavu i ugledao upečatljivog muškarca, novog sveštenika, prečasnog Čarlsa Džejkobsa, koji će uz pomoć divne supruge preobraziti lokalnu crkvu. Svi muškarci i dečaci pomalo će se zaljubiti u gospođu Džejkobs; žene i devojčice gajiće slična osećanja prema prečasnom Džejkobsu – uključujući Džejmijevu majku i voljenu sestru, Kler. Prečasni će uspostaviti dublju ve

zu sa Džejmijem, zasnovanu na tajnoj opsesiji. Kad tragedija zadesi porodicu Džejkobs, harizmatični sveštenik narugaće se pred preneraženom pastvom svim religioznim uverenjima i prokleti boga. Zbog toga će biti prognan iz grada.

Džejmija će proganjati sopstveni demoni. Zaljubiće se u gitaru u trinaestoj, sviraće s bendovima po čitavoj zemlji i živeti nomadskim životom barskog rokenrol muzičara, bežeći od užasavajuće porodične tragedije. Trideset i neku dočekaće navučen na heroin, izgubljen i očajan. Ponovni susret sa Čarlsom Džejkobsom ostaviće duboke posledice na obojicu. Njihova veza postaće pakt, jači i od onog sa đavolom. Džejmi će otkriti da rivajval ima brojna značenja.

Bogato i onespokojavajuće štivo proteže se na više od pet decenija, do raspleta strašnijeg od svih koje je Stiven King napisao.

„Sveža doza adrenalina i užasa... stari dobri Stiven King.“
People"Ovo je njegovo remek-delo, gde je maestralno pokazao zašto ga svrstavaju u glavni koren američke književnosti koji seže duboko... sve do Hotorna, Poa, Melvila. "Margaret Atvud, The New York Times Book Review

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost , Horor
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2015; Tvrd povez; latinica; 20 cm; 320 str.; 978-86-10-01566-9;