knjizara.com
Ko nađe - njegovo

Stiven King (autor)

Ko nađe - njegovo
rasprodato

Maestralni roman o čitaocu čija opsednutost povučenim piscem poprima čudovišne razmere i o moći ispredanja priča iz pera majstora tog zanata – knjiga u kojoj nastupa trio nesvakidašnjih likova koje je King predstavio u romanu Gospodin Mercedes.

„Probudi se, genije.” Tako počinje Kingova nepodnošljivo napeta priča o osvetnički nastrojenom čitaocu. Genije je Džon Rotenstajn, legendarni autor, tvorac čuvenog književnog lika Džimija Golda, koji decenijama nije objavio nijednu knjigu. Moris Belami kipti od besa, ne samo zato što je Rotenštajn prestao da isporučuje knjige, već zato što se neukrotivi Džimi Gold prodao zbog karijere u propagandi. Moris ubija Rotenstajna i pr

azni njegov sef: uzima gotovinu, ali pravo blago zapravo je gomila beležnica s najmanje jednim romanom iz Goldovog serijala.

Moris krije novac i beležnice, ali završava u zatvoru zbog drugog zločina. Tek nekoliko decenija kasnije dečak Pol Sobers pronalazi blago, a Bil Hodžiz, Holi Gibni i Džerom Robinson sad moraju spasti Pita i njegovu porodicu od Morisa, koji je posle trideset pet godina pušten iz zatvora, još luđi i nasilniji nego što je bio.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Horor
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 342 str.; 978-86-10-01808-0;