knjizara.com
Bosna versus Srpska
sociološko-politikološko-istoriografske eneade o Republici Srpskoj i BiH

Slobodan Nagradić (autor)

Bosna versus Srpska
rasprodato

Nadam se da knjiga može korisno poslužiti mnogim zainteresovanim čitaocima, npr. iz Srbije, koji žele da se upoznaju sa sadržajem, dinamikom i izazovima aktuelnih političkih procesa i odnosa u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini, koji bi da pročitaju analize o tome iz ugla autora koji živi i stvara u Republici Srpskoj, koji je i savremenik i saučesnik u događajima o kojima se govore u maniskriptu pred nama.

Ona će dobro doći svima koji o prethodne skoro dvije i po decenije naše povjesnice žele da se upoznaju držeći se Tacitovog načela /sine ira et studio/. U toj kategoriji

potencijalnih čitaoca volio bih da budu i studenti postdiplomskih i doktorskih studija na fakultetima nauka o društvu u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Podgorici itd., koji pripremaju svoje master/magistarske i doktorske radove o temama u kojima se problematizuju i ocjenjuju ratna i poratna zbivanja u postdejtonskoj BiH, Republici Srpskoj, u kojima se opisuju osobenosti njihovih statusa, suprotstavljenosti interesa narôda koji u toj političkoj zajednici žive i sl.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorija
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Filip Višnjić; 2015; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 342 str.;