knjizara.com
Blok periodizacija - prekratnica u sportskom treningu

Vladimir B. Isurin (autor)

Blok periodizacija - prekratnica u sportskom treningu
1550 din
U korpu

Tema ove knjiga je poboljšanje treninga i pripreme sportista radi ostvarenja vrhunskih rezultata.Knjiga je namenjena trenerima koji svoje dnevne aktivnosti smatraju kreativnim poslom. Posao trenera zahteva veoma specifičnu kombinaciju znanja i iskustva. Izazov autora je u tome da pokaže kako se sportsko znanje primenjuje u praksi, kako se obrazuje novo pozitivno iskustvo i kako različita iskustva doprinose novom saznanju.
Ova knjiga je takođe namenjena sportistima koji žele da saznaju zašto njihovi rezultati ne ispunjavaju njihova očekivanja. Za uspeh u modernom sportu potreban je ogroman napor i potpuna posvećenost. Međutim,

želja za takvim radom zavisi od toga koliko je sportista svestan trenažnih ciljeva, sredstava i metoda koje primenjuje. Stoga je izazov da se sportisti pruži opsežno objašnjenje o značaju napornog treninga i njegove racionalne primene.
Pored toga, ova knjiga namenjena je i istraživačima i ostalim radoznalim ljudima koji tragaju za novim (relativno novim) pojmovima, pristupima i trenažnim konceptima. Sportski trening zahteva stalno ispitivanje ljudske prirode, a od trenera, barem onih kreativnijih, da prihvate ulogu pravih istraživača. Verujemo da će ova knjiga podstaći radoznalost i kreativnost takvih čitalaca.
Ovu knjigu namenjujemo i studentima koji još imaju izvesne sumnje po pitanju primene naučnih saznanja u trenažnoj praksi. Možda će takve nedoumice uspeti da odagna upravo ova knjiga.Na kraju, treba reći da su poslednjih decenija postignuća sportista i njihovo ovladavanje sportskom veštinom znatno uznapredovali. Glavni razlog ovog preokreta koji je očigledan za sve profesionalne posmatrače jeste unapređenje sportske pripreme. O tome svedoče mnogi profesionalni izveštaji, anegdotske izjave i razna izdanja, uglavnom časopisi za trenere. Međutim, postojeći udžbenici za trening i smernice za vođenje treninga i dalje su prilično nekompletni, tako da je znanje o treningu dostupno samo malom broju stručnjaka.
Ova knjiga je jedinstvena po tome što povezuje uspešna iskustva iz sportske prakse sa naučnim osnovama sportskog treninga. U njoj se empirijski dokazana gledišta pomiruju sa najnovijim saznanjima. Autor se nada da će ova knjiga zadovoljiti očekivanja čitalaca koji sportski trening posmatraju kao sferu u kojoj će moći da izraze svoju kreativnost i koja će im omogućiti samopotvrđivanje i lični napredak.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Sportski trening
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Data status; 2010; Broširani povez; latinica; 24 cm; 164 str.; 978-86-7478-124-1;