knjizara.com
Tišina očaja i treptaj nade

Momčilo Jokić (autor)

Tišina očaja i treptaj nade
1210 din
U korpu

Ova monografija predstavlja svojevrstan pregled autorovih tekstova objavljenih u listovima „Sportski žurnal“, „JSL Sport“, „Politika“, „Arena“, „Politika ekspres“, „Ilustrovana politika“, za koje je pisao u protekle bezmalo tri decenije. Komentarišući neke pojavne oblike u srpskom sportu istovremeno je nagovestio ishode neke od najvažnijih događaja koji su obeležili domaću sportsku scenu u pomenutom periodu.
Kako sâm autor ističe, knji

ga je nastala na nagovor njegovog prijatelja Jovana Otaševića koji ga je duži niz godina podsticao da među korice knjige smesti selekciju najupečatljivijih tekstova toga vremena, kao retrospektivu i dokaz njihove neprolaznosti i svevremenosti, potvrđujući time njihovu vrednost.
Objašnjavajući poreklo naslova monografije, autor u predgovoru metaforom „tišina očaja“ pokušava da pokaže kako ne valja zatvarati oči pred onim što svi vidimo, a „treptaj nade“ kao putokaz da se radom, talentom i znanjem mogu dostići neslućene visine.
Momčilo Jokić na Fakultetu za kulturu i medije predaje Sportsko novinarstvo, Menadžment u izdavaštvu i Digitalne komunikacije i veb novinarstvo. U svojoj dugogodišnjoj novinarskoj karijeri, između ostalog, bio je glavni i odgovorni urednik specijalizovanih dnevnih listova „Sportski žurnal“ i „Sport“, kao i nedeljnika „Ilustrovana politika“. Dobitnik je nagrade „Zlatno pero Ljubiša Vukadinović“ koju dodeljuje Udruženje sportskih novinara Beograda, kao i nagrade „Radoje Domanović“ Udruženja književnika Srbije, za literarni doprinos sportskom novinarstvu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Sociologija sporta
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Grafoprint; 2020; Tvrd povez; ćirilica; 22 cm; 303 str.; 978-86-7432-087-7;