knjizara.com
Anagramne čarolije
zbirka najboljih radova s Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste

Anagramne čarolije
3150 din
Stara cena: 3500 din
U korpu

U poslednjih nekoliko decenija enigmatika u Srbiji napredovala je krupnim koracima. Premda nemamo tradiciju enigmatike kao neke razvijene zapadne zemlje, u mnogo čemu smo ih dostigli, pa i nadmašili. Kad se pogleda kvalitet zagonetaka, broj takmičenja i manifestacija koje se organizuju, broj enigmatskih časopisa, knjiga i biltena, kao i broj specijalizovanih blogova na internetu, nije preterivanje reći da srpska enigmatika spada u najuži svetski vrh.

Što se tiče ove knjige, smatram da je nakon dve decenije pravo vreme da se napravi zbirka najboljih anagrama s ovog prestižnog takmičenja. U ovim um

otvorinama mogu uživati ne samo ljubitelji enigmatike, nego i svi koji vole književnost i dobru pisanu reč, jer ovo jeste jezičko blago. Anagrami po svojoj kratkoj i duhovitoj formi podsećaju na aforizme, zato se dopadaju čak i ljudima koji se nisu ozbiljnije bavili enigmatikom. U to se mogu uveriti svi koji pročitaju ovu knjigu, a ne bi bilo iznenađujuće da neki od čitalaca i sami požele da naprave neki anagram. Svima koji zakorače u taj čarobni svet enigmatike želim dobru zabavu i mnogo uspeha!

Zoran Radisavljević

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Enigmatika , Anagrami
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2024; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 105 str.; 978-86-515-2261-4;