knjizara.com
Bez straha o strahu, panici i fobiji

Vladan Starčević (autor)

Bez straha o strahu, panici i fobiji
1100 din
U korpu

U ovoj knjizi dr Starčević s velikim umećem uvodi svog čitaoca u najozbiljnije teme, formulišući ih sasvim jednostavno i razumljivo. Na taj način, on približava i veoma složene naučne i stručne postavke najširem krugu čitalaca. Knjiga je pisana u najboljem maniru savremene svetske literature koja se bavi prevencijom mentalnih poremećaja.
Iz recenzije prof. dr Svetomira Bojanina

Iz autorovog uvoda:
Biću veoma zadovoljan ako uspem da čitaocima približim stvari koje se često mistifikuju ili čine nepotrebno komplikovanim. Verujem da su pružanje informacija i prenošenje znanja prvi korak u razumevanju problema i isto tako prvi korak u njegovom rešavanju. Problem koji je pred

nama zove se strah. Patološki strah, a naročito njegovi oblici koji se označavaju kao panika i agorafobija. Ne pretendujući na „posedovanje” apsolutne istine o strahu, panici i fobiji, niti na potpuno poznavanje ovih pojava, najpre ću pokušati da pokažem kako je patološki strah ipak više razumljiv nego što nam se to obično čini. Ako u tome uspem, drugi zadatak će mi biti lakši: hoću da pokažem kako se sa strahom može živeti, kao što se protiv njega može i boriti. Nadam se da će knjiga moći da posluži kao „vodič” i za lakše prihvatanje straha i za njegovo lakše lečenje. Izbor – život sa strahom, borba protiv njega ili i jedno i drugo – zavisi od čitaoca!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihijatrija , Psihopatologija , Strah
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Zavet; 3. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 162 str.; 978-86-7034-067-1;