knjizara.com
Mudrost nesigurnosti
poruka za doba anksioznosti

Alan Vots (autor)

Mudrost nesigurnosti
559 din
Stara cena: 699 din
U korpu

“Gledajući spolja, naš život je iskra svetlosti između jedne večne tame i druge. Ni razdoblje između te dve noći nije vedar dan, jer što smo sposobniji da osetimo zadovoljstvo, to smo osetljiviji na patnju. “
• Ova knjiga, napisana pre tačno 70 godina, po samom svom nazivu deluje relevantnija nego ikada ranije. Dok se svet nepovratno usložnjava, naša sposobnost da predvidimo izazove i da se nosimo s njima, umesto da raste, deluje sve slabija.
Alan Vots, č

uveni interpretator dalekoistočne filozofije, u Mudrosti nesigurnosti istražuje naše napore da pronađemo psihološku, intelektualnu i duhovnu sigurnost, i podvlači važnost ove potrage za stabilnošću u doba kada ljudski život deluje naročito ranjivo i nesigurno.
Pisana s puno duha, jasnim jezikom protkanim humorom, ova „poruka za doba anksioznosti“ nudi nam nov način da sagledamo problem i prihvatimo ono što ne znamo – i ne možemo da saznamo – kako bismo naučili ono što zaista vredi znati.

„Vots je posedovao redak dar da divno piše o neopisivom.“ – Los Angeles Times

„Alan Vots nas izaziva da istražimo nove pravce razmišljanja, i inspiriše da živimo ispunjenijim životom.“ – Greg Mortenson

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Strah
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Čarobna knjiga; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 141 str.; 978-86-7702-948-7;