knjizara.com
F.O.M.O. - Strah od propuštanja
praktično donošenje odluka u svetu prepunom izbora

Patrik Dž. Mekginis (autor)

F.O.M.O. - Strah od propuštanja
900 din
Stara cena: 1000 din
U korpu

Petak je veče, kod kuće ste, skrolujete kroz Instagram spremni da odete da na spavanje.
Naleteli ste na fotografije sa žurke na koju ste bili pozvani, ali niste otišli. Bili ste potpuno sigurni u svoju odluku, ali sada ne možete prestanete da razmišljate o tome i počinjete da se osećate jako loše.
Da, imate F.O.M.O ili Strah od propuštanja.
F.O.M.O je globalna kovanica kojom se opisuje poražavajuća anksioznost kada razmišljamo kako drugi ljudi imaju bolja i značajnija iskustva od nas. To je zapravo prirodan, biološki odgovor, ali to ne čini stvar manje lošom. Potpomognut razvojem društvenih mreža, F.O.M.O je stvar društvene krize – ali šta mu je lek?
Prema Partiku MekGi

nisu rešenje ove krize se nalazi u donošenju odluka. Kada budemo priortizovali naše odluke i osluškivali sopstvenu intuiciju zapravo ćemo ućutkati F.O.M.O i njegovog manje poznatog rođaka, F.O.B.O-a (Strah od bolje opcije).
Pisana sa težištem na samoevaluaciji, ova kniga pomoći će vam da prepoznate i eliminišite one delove vašeg života koji vam izazivaju više stresa nego sreće.
Tako da, pročitajte ovo i idite na tu žurku, započnite tu novu knjigu, odredite novi cilj – ili nemojte. Samo već jednom donesite odluku i budite sigurni u nju: neka takva odluka bude prva od mnogih koje ćete doneti.
“Kao tvorac poznate kovanice F.O.M.O, Patrik MekGinis je u jedinstvenoj poziciji da predvodi borbu protiv ove veoma aktuelne nemani. U svojoj novoj i moćnoj knjizi MekGinis pokazuje kako da preuzmemo kontrolu nad našim životom i poslom. Ovo je obavezna literatura za sve nas koji želimo da izbegnemo anksioznost, neodlučnost i živimo prisutni u momentu.”
Ariana Hafington, CEO i osnivač Thrive Global

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Strah , Psihoanaliza
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Finesa; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 226 str.; 978-86-6303-058-9;